Rybářský rozcestník

Krabí salát svačinový

Salát z čerstvého krabího masa (případně mraženého nebo z konzervy), pomerančové šťávy, bylinek, majonézy a koření. Servírujeme jako předkrm nebo svačinu.

1 náročnost
10 minut
  • 160 g čerstvého krabího masa (případně mraženého nebo z konzervy)
  • 1-2 lžíce pomarančové šťávy
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce posekané pažitky
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Krabí maso určené k přímé spotřebě nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přilijeme pomerančovou šťávu a opatrně promícháme
    2. Přidáme bylinky, majonézu a pepř, osolíme a zlehka vše promícháme.

    Doporučení

    Takto připravený svačinový salát podáváme nejlépe s opečenými plátky toastového chleba a nějakým zeleninovým salátem.

    Poznámka

    Příprava živých krabů: Krabi před vařením kartáčem dobře ve studené vodě očistíme, živé vložíme do vařící slané nebo okořeněné vody a 15-20 minut povaříme. Doba vaření závisí na velikosti krabů. Z uvařených krabů vyjmeme maso z noh a klepet, popřípadě i z koubů a z krunýře, a podáváme je teplé s různými přílohami anebo ho používáme k přípravě teplých a studených pokrmů s různými přísadami jako masa z ostatních druhů korýšů.

    Příprava krabího masa z konzervy: Krabí maso z konzervy vyjmeme, jednotlivé díly od sebe oddělíme, kosticová vlákna odstraníme, trochu opepříme a posypeme nasekanou zelenou petrželí. Do hrnce nalijeme šťávu z konzervy, do ní rozložíme vedle sebe krabí maso, podlijeme vínem nebo rybím vývarem a na mírném ohni asi 4 minuty povaříme. Povařené krabí maso dále použijeme dle příslušných receptur.

    Nejčtenější články

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím