Rybářský rozcestník

Vařený okoun po staročesku

Očištění okouni, uvaření ve vodě s utřeným česnekem se solí, cibulí a kmínem, servírovaní přelití rozpuštěným máslem a posypaní osmahnutou strouhankou.

2 náročnost
40 minut
+ doba kuchání  
  • 4 ks okounů (cca po 200 g)
  • 1 ks palice česneku
  • 1 ks malé cibule
  • 100 g másla
  • 500 ml vody
  • strouhanka
  • celý kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Okouny si vykucháme, oškrábeme a opláchneme (nebo je také můžeme stáhnout z kůže)
    2. Palici česneku si rozebereme na stroužky, které oloupeme a utřeme se solí, cibuli si jen očistíme od případných nečistot a opláchneme, neloupeme
    3. Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme očištěné okouny, utřený česnek, cibuli a trochu kmínu, poté přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut
    4. Uvařené ryby vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, polijeme rozehřátým máslem a posypeme strouhankou, kterou jsme si lehce osmahli na másle.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát bez majonézy.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím