Rybářský rozcestník

Kapr v pikantní úpravě

Porce kapra obalené v pikantní mouce, osmažené v oleji dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 60 g másla
  • polohrubá mouka
  • mletá sladká paprika
  • mletá pálivá paprika
  • snítky petrželky
  • oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce ochucené paprikou (pálivé dáváme menší množství než sladké)
    2. Obalené ryby osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji
    3. Hotovou rybu rozdělíme na talíře, z pánve slijeme část oleje, přidáme máslo a podle chuti výpek osolíme
    4. Horkým obsahem pánve přelijeme porce ryb, zdobíme snítky petrželky.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme čerstvý chléb nebo vařené brambory, případně bramborovou kaši a sladkokyselé okurky nebo salát.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.