Rybářský rozcestník

Cejn s kari kořením

Osolené porce cejna posypané kari kořením, opečené na oleji, servírované s kolečky orestované cibule.

2 náročnost
25 minut
+ doba odležení  
  • 800 g cejna
  • 100 g oleje
  • 10 g kari koření
  • 2 ks cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce cejna osolíme, posypeme kari kořením a necháme asi 40 minut odležet
    2. V rozpáleném oleji rybu po obou stranách opečeme, pak ji vyjmeme a uchováme v teple
    3. Ve zbytku oleje orestujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli
    4. Porce opečeného cejna vyskládáme na předehřáté talíře a obložíme připravenou orestovanou cibulí.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?