Hustá omáčka z majonézy a kyselé smetany ochucená citronovou šťávou, usekaným fenyklem a worcesterskou omáčkou. Servíruje se k různě upraveným, ale studeným rybám.
1 náročnost
5 minut
Příprava
Do vychlazené husté majonézy zamícháme kyselou smetanu a usekaný fenykl
Omáčku dochutíme citronvou šťávou a Worcesterem
Dobře promícháme a pak podáváme k různě upraveným, studeným rybám.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Vždy dvě filety ze štikozubce, popřípadě i jiné ryby, okořeněné, potřené pestem a pokladené sušenými rajčaty a lístky bylinek, spolu zabalené do plátků sušené šunky, opečené zprudka na pánvi, pak dopečené v troubě doměkka.
Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.
PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.