Rybářský rozcestník

Pečení sledi

Sledi patří k velmi oblíbeným rybám především v severských státech. Mražení se ale objevují i na našem trhu. Lze si je také přivést například z Norska.

2 náročnost
40 minut
pečenípečenípečenípečení
  • 750 g mražených sleďů
  • 200 g cherry rajčat
  • 150 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • drcený kmín
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmražené ryby opláchneme, vyčistíme břišní dutinu (často tam bývají zbytky střev).
    2. Ryby uvnitř osolíme, okmínujeme a naskládáme na plech vymazaný olejem. Sledě dále osolíme a okmínujeme i na povrchu, poklademe plátky cibule, česneku, žampionů a rajčat.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 15-20 minut, podle výkonu trouby. Během pečení 1x, 2x přelijeme bílým vínem.
    4. Upečené ryby na talíři přelijeme šťávou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. M.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….