750 g mražených sleďů
200 g cherry rajčat
150 g žampionů
1 dl bílého vína
4 ks stroužky česneku
1 ks cibule
drcený kmín
olej
sůl
Příprava
- Rozmražené ryby opláchneme, vyčistíme břišní dutinu (často tam bývají zbytky střev).
- Ryby uvnitř osolíme, okmínujeme a naskládáme na plech vymazaný olejem. Sledě dále osolíme a okmínujeme i na povrchu, poklademe plátky cibule, česneku, žampionů a rajčat.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 15-20 minut, podle výkonu trouby. Během pečení 1x, 2x přelijeme bílým vínem.
- Upečené ryby na talíři přelijeme šťávou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. M.