Rybářský rozcestník

Marinovaný mořkský ďas v pastě tandori masala

Mořský ďas je jedna z nejškaredějších ryb na světě, jeho maso má však znamenitou chuť. Kromě páteře je úplně bez kostí a jeho konzumace je tak velmi jednoduchá. Tento indický recept je na ďasa marinovaného v pastě Tandori masala, která dodá masu barvu a zajímavé aroma.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g mořského ďasa
  • 1/2 skleničky pasty Tandori masala
  • 0,5-1 dcl olivového leje
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavíme hřbetní kosti a nakrájíme na větší kostky
    2. Tandrori pastu smícháme s olivovým olejem, pak marinádou hojně potřeme rybí maso a necháme klidně i několik hodin odležet
    3. Marinovaného ďasa mírně osolíme a zprudka opečeme na pánvi na oleji
    4. Opečené kousky na závěr zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak 10 minut, až bude maso z venku krásně červené a uvnitř svítivě bílé a měkké.

    Poznámka

    Více o mořském ďasu najdete v našem atlase mořských ryb: Mořský ďas (ďábel).

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?