Rybářský rozcestník

Kapr pečený se sardelovým máslem

Citronovou šťávou marinovaný kapr, potřený sardelovým máslem, upečený v troubě doměkka, ke konci pečení zalitý zakysanou smetanou.

2 náročnost
45 minut
+ doba uležení  
Kapr pečený se sardelovým máslem
  • 1 kg kapra
  • 100 g másla
  • 50 g sardelové pasty
  • 3 dl zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu uležet
    2. Polovinu mírně povoleného másla utřeme se sardelovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, petrželku a pepř, důkladně promícháme
    3. Porce kapra osušíme, potřeme připraveným máslem, druhou polovinou másla vymažeme ohnivzdornou mísu, do které pak naskládáme připravené rybí maso
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka
    5. Tak 10 minut před koncem zalijeme pokrm zakysanou smetanu a dopečeme
    6. Podáváme například se šťouchanými brambory s červenou řepou, zdobíme petrželkou, citronem a nasekanou mladou cibulkou.

    Doporučení

    Podobně lze použít a upravit i jiný druh sladkovodní nebo mořské ryby.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.