Rybářský rozcestník

Smažené olihně

Očištěné olihně, obalené v mouce a osmažené v oleji dozlatova.

1 náročnost
35 minut
  • 500 g olihní
  • směs olivového a obyčejného oleje
  • hladká mouka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Olihně dobře očistíme, zbavíme je hlavy, vnitřností a průhledného péra, opláchneme je a necháme oschnout
    2. Trychtýřovité tělíčko nakrájíme na kroužky asi 1 cm široké, chapadla necháme v celku
    3. Vše lehce obalíme v mouce a smažíme krátce ve vysoké vrstvě oleje
    4. Solíme až po osmažení a ihned servírujeme.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Jsou-li olihně starší, nejprve je chvíli povaříme v čisté vodě, pak je teprve smažíme.

    Poznámka

    Dlouhým smažením olihně tvrdnou, také dlouhým stáním maso olihní tuhne, proto je servírujeme ihned po usmažení.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….