Rybářský rozcestník

Smažené olihně

Očištěné olihně, obalené v mouce a osmažené v oleji dozlatova.

1 náročnost
35 minut
  • 500 g olihní
  • směs olivového a obyčejného oleje
  • hladká mouka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Olihně dobře očistíme, zbavíme je hlavy, vnitřností a průhledného péra, opláchneme je a necháme oschnout
    2. Trychtýřovité tělíčko nakrájíme na kroužky asi 1 cm široké, chapadla necháme v celku
    3. Vše lehce obalíme v mouce a smažíme krátce ve vysoké vrstvě oleje
    4. Solíme až po osmažení a ihned servírujeme.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Jsou-li olihně starší, nejprve je chvíli povaříme v čisté vodě, pak je teprve smažíme.

    Poznámka

    Dlouhým smažením olihně tvrdnou, také dlouhým stáním maso olihní tuhne, proto je servírujeme ihned po usmažení.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?