Rybářský rozcestník

Maďarský rybí paprikáš

Kostky ryby podušené na cibulovém základě se slaninou, ochucené mletou paprikou a pivem. Recept z maďarské kuchyně.

2 náročnost
30 minut
+ 30 minut odležení  
Maďarský rybí paprikáš
  • 500-600 g rybího masa (filé) bez kostí
  • 150 ml piva
  • 100 g slaniny
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 3 ks cibule
  • mletý kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Stažené a kostí zbavené rybí maso nebo filé nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme mletým kmínem a necháme 30 minut odležet
    2. Na nakrájené rozškvařené slanině oretujeme oloupané, na hrubo nakrájené cibule
    3. Pak přidáme rybí maso, poprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou, zalijeme pivem a vše podusíme zvolna doměkka.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….