Rybářský rozcestník

Humr na smetaně

Teplý předkrm z Francie.

2 náročnost
25 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 1 ks vařeného masa z 1 humra (můžeme nahradit konzervou)
  • 120 g žampiónů
  • 60 g másla
  • 1/8 l smetany
  • 1 dl bílého vína
  • 4 cl brandy
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V mělké pánvičce podusíme na másle humří maso pokrájené na kousky a citrónovou šťávu
    2. Když je všechna šťáva vydušená, přilijeme brandy, zahřejeme je a zapálíme
    3. Jakmile plamen uhasne, vmícháme pokrájené žampióny a víno, podusíme 2-3 minuty a nakonec přilijeme smetanu
    4. Směs dusíme ještě 5 minut na malém plaménku, osolíme, opepříme a pak ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.