Rybářský rozcestník

Marináda na lososí maso

Jedna z mnoha marinád na rybí maso, tentokrát vhodná na marinování lososa.

1 náročnost
5 minut
+ doba marinování  
Marináda na lososí maso
  • 1,5 dcl oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 ks snítka petržele
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Opláchnuté a osušené porce lososa namočíme na 2-3 hodiny do mořidla připraveného z 1,5 dl oleje, citrónové šťávy, na plátky nakrájené cibule, soli, mletého pepře, chilli papričky a snítky petržele
    2. Dvacet minut před podáváním lososa vyjmeme a aplikujeme příslušné receptury.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím