600-800 g kapra připraveného pro kuchyňské zpracování
5-6 ks koleček citrónu
1 ks malé cibule
1 ks bobkový list
1/2 lžičky sušeného tymiánu
několik kuliček černého pepře
pepř
sůl
máslo nebo tatarská omáčka jako příloha
Příprava
- Vodu přivedeme k varu, mírně ji osolíme, přidáme koření, kolečko citrónu a přepůlenou cibuli, necháme na mírném zdroji tepla probublávat tak 5 minut
- Do vývaru opatrně vložíme porce kapra, vaříme, stále na mírném zdroji tepla, asi 10 minut
- Jednotlivé porce ryby vytáhneme z vývaru, necháme důkladně okapat, rozdělíme na talíře, maso osolíme a okořeníme pepřem
- Porce ryby na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme kolečky citrónu, podáváme například s vařenými brambory, nebo jen tak, s chlebem.