Rybářský rozcestník

Vařený kapr s citrónem

Rychlá úprava kapra. Jde o porce kapra povařené ve vývaru z povařených plátků citrónu, cibule a koření, servírované s rozpuštěným máslem nebo tatarskou omáčkou a další vhodnou přílohou.

2 náročnost
20 minut
  • 600-800 g kapra připraveného pro kuchyňské zpracování
  • 5-6 ks koleček citrónu
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • několik kuliček černého pepře
  • pepř
  • sůl
  • máslo nebo tatarská omáčka jako příloha
  • Příprava

    1. Vodu přivedeme k varu, mírně ji osolíme, přidáme koření, kolečko citrónu a přepůlenou cibuli, necháme na mírném zdroji tepla probublávat tak 5 minut
    2. Do vývaru opatrně vložíme porce kapra, vaříme, stále na mírném zdroji tepla, asi 10 minut
    3. Jednotlivé porce ryby vytáhneme z vývaru, necháme důkladně okapat, rozdělíme na talíře, maso osolíme a okořeníme pepřem
    4. Porce ryby na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme kolečky citrónu, podáváme například s vařenými brambory, nebo jen tak, s chlebem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.