Rybářský rozcestník

Tresčí tousty plněné špenátem

Okořeněné tresčí filety zapečené dozlatova spolu se špenátem a anglickou slaninou.

2 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
  • 600 g filetů z tresky (nejlépe chlazené)
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 80 g plátkové anglické slaniny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička rybího koření
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • špetka mletého bařevného pepře
  • Příprava

    1. Tresčí filety omyjeme, zakapeme citronovou šťávou, posypeme rybím kořením, mletým barevným pepřem a necháme chvíli odležet
    2. Mezitím dobře opereme listový špenát, necháme okapat, pak ho velmi krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme ve studené vodě, aby neztratil svou svěží zelenou barvu a vymačkáme
    3. Tresčí filety rozkrájíme na 8 stejně velkých kousků, čtyři kousky položíme do zapékací mísy, poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme připravený špenát, pak i zbylé filety a vše přelijeme olivovým olejem
    4. Zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapékáme dozlatova (asi 20 minut).

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami a dušenou karotkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….