Rybářský rozcestník

Lososová polévka s houbami

Polévka připravená z filátek lososa, zeleniny, sušených hub, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí.

2 náročnost
40 minut
Lososová polévka s houbami
  • 300 g filet z lososa bez kůže
  • 150 g směsi zeleniny (mrkev, celer, hrášek... i mražené)
  • 1 hrst sušených hub
  • 800 ml zeleninového vývaru (lze nahradit zeleninovým gelovým bujónem)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ústřicové nebo rybí omáčky (není nutné)
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 ks menšího pórku
  • petrželová nať
  • pažitka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme, překrájíme na větší kousky
    2. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo, vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou
    3. Přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme
    4. Nakonec do základu přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem
    5. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou, můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme, v tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.

    Poznámka

    Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím