Několik hodin marinové plátky tuňáka, zprudka opečené na pánvi, servírované spolu na slanině orestovanými fazolkami, přelité šťávou z výpeku.
1. Bylinky společně se solí, citronovým pepřem a troškou olivového oleje rozdrtíme v hmoždíři na konzistenci téměř pasty, poté přidáme další olivový olej a bílé víno v poměru zhruba 1:1 tak, abychom do marinády mohli ponořit oba steaky, necháme marinovat alespoň několik hodin
2. Na pánvi naprudko opečeme tuňáka, skutečně jen poměrně krátce, protože jinak má tendenci se vysušovat (doporučuje se nechat steak uvnitř částečně syrový, pokud to máte rádi), poté přiklopíme a necháme na teplém místě ještě odpočinout
3. V pánvi zlehka opečeme slaninu, přidáme k ní fazolky (můžeme i česnek na plátky) a až obojí zezlátne, podlijeme troškou marinády, aby se vytvořil výpek, ten ještě dle chuti dosolíme a na talíři s ním přelijeme oba steaky.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Barbora Jollinka Charvátová