Rybářský rozcestník

Kapr s křenovým zálivem

V alobalu upečené porce kapra, přelité přelivem ze sýru žervé, smetany, nastrouhaného křenu, oleje a soli.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce oleje
  • alobal
  • sůl
  • Na přeliv:
  • 180 g sýru žervé
  • 4 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce oleje
  • smetana dle chuti
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra si očistíme, osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a potřeme olejem, takto připravené porce kapra zabalíme pevně do alobalu
    2. Zabaleného kapra v alobalu položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C asi na 20 minut
    3. Mezitím si připravíme křenový přeliv rozmícháním sýru žervé se smetanou, nastrouhaným křenem, olejem a špetkou soli, hustotu přelivu si určíme samy, podle toho kolik přidáme smetany
    4. Hotové měkké porce kapra servírujeme přelité křenovým přelivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!