Rybářský rozcestník

Krevetový salát s květákem

Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.

1 náročnost
40 minut
+ doba vychlazení  
  • 100 g vařených nebo konzervovaných krevet
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks menšího květáku
  • 1 ks chilli papričky
  • 200 ml majonézy
  • 1/2 lžičky koření garam-masala
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Květák si očistíme, rozebereme na menší růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, poté scedíme a necháme okapat
    2. Pak si nakrájíme očištěnou jarní cibulku a chilli papričku bez semínek na tenké plátky
    3. Do větší mísy si vložíme nakrájenou jarní cibulku, chilli papričku, koření garam-masala a majonézu, vše důkladně promícháme
    4. Nakonec lehce vmícháme okapaný květák a krevety
    5. Hotový salát necháme vychladit, poté servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím