Rybářský rozcestník

Krevetový salát s květákem

Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.

1 náročnost
40 minut
+ doba vychlazení  
  • 100 g vařených nebo konzervovaných krevet
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks menšího květáku
  • 1 ks chilli papričky
  • 200 ml majonézy
  • 1/2 lžičky koření garam-masala
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Květák si očistíme, rozebereme na menší růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, poté scedíme a necháme okapat
    2. Pak si nakrájíme očištěnou jarní cibulku a chilli papričku bez semínek na tenké plátky
    3. Do větší mísy si vložíme nakrájenou jarní cibulku, chilli papričku, koření garam-masala a majonézu, vše důkladně promícháme
    4. Nakonec lehce vmícháme okapaný květák a krevety
    5. Hotový salát necháme vychladit, poté servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím