Rybářský rozcestník

Krevetový salát s květákem

Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.

1 náročnost
40 minut
+ doba vychlazení  
  • 100 g vařených nebo konzervovaných krevet
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks menšího květáku
  • 1 ks chilli papričky
  • 200 ml majonézy
  • 1/2 lžičky koření garam-masala
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Květák si očistíme, rozebereme na menší růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, poté scedíme a necháme okapat
    2. Pak si nakrájíme očištěnou jarní cibulku a chilli papričku bez semínek na tenké plátky
    3. Do větší mísy si vložíme nakrájenou jarní cibulku, chilli papričku, koření garam-masala a majonézu, vše důkladně promícháme
    4. Nakonec lehce vmícháme okapaný květák a krevety
    5. Hotový salát necháme vychladit, poté servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….