Rybářský rozcestník

Sumec na zelenině II.

V klasickém trojobalu usmažené porce sumce, dopečené v troubě na zelenině.

2 náročnost
30 minut
Sumec na zelenině II.
  • 1 kg sumce
  • 2-3 ks vejce
  • olej na smažení
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • Na dohotovení:
  • 2 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mladé cukety
  • 4 ks rajčata
  • čertovská nebo jiná pikantní omáčka
  • olej nebo jiný tuk
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Sumce naporcuje a odstraníme kůži, maso usušíme a obalíme klasicky v trojobalu, porce usmažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova
    2. Usmažené kousky dáme stranou a připravíme zeleninu; nakrájíme cukety, cibuli spaříme a oloupeme, rajčata a papriku nakrájíme, zeleninu pak osolíme, opepříme a chvíli podusíme na pánvi na troše rozpáleného oleje
    3. Zeleninovou směs přendáme do pekáče, přidáme čertovskou omáčku, promícháme, na zeleninu poklademe usmažené porce ryby a 10 minut v troubě ještě vše dopečeme
    4. Podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Sumec má vynikající maso a velmi málo kostí, mladé kusy do 120 cm jsou výborné pečené, ale chutná je i jiná příprava. Vášnivý rybář R. Hrušinský mladší v jednom televizním pořadu připravoval i sumčí guláš. Starší kusy jsou dost tučné a nejideálnější příprava je uzením.

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.