Rybářský rozcestník

Krevetový salát

Jemný salát z krevet, s jablkem, a ochucený majonézou s kečupem, smetanou, kořením.

1 náročnost
20 minut
+ 30 minut uležení  
  • Rozpočet pro 4 osoby:
  • 300 g krevet (upravené)
  • 150 g majonézy
  • 50 g smetany na šlehání
  • 1 ks většího jablka
  • 1 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky kečupu
  • worcesterová omáčka
  • bílý mletý pepř
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na čtvrtky, ty pak nakrájíme na silnější plátky a ihned je dáme do smíchané citrónové šťávy s bílým vínem, aby nám nezhnědly
    2. Do mísy vložíme mírně povolené zmrazené krevety (které jsou již upravené pro přímou konzumaci bez tepelné úpravy), přidáme nakrájené jablko, majonézu promíchanou s kečupem a ochucenou cukrem, worcesterovou omáčkou, mletým pepřem a solí
    3. Nakonec do salátu přidáme ušlehanou smetanu a vše zlehka promícháme
    4. Necháme cca 30 minut v chladnu uležet.

    Doporučení

    Na salát používáme velkou mísu, abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím