Rybářský rozcestník

Jistebnická štědrovečerní polévka

Polévka ke štědrovečernímu stolu z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 300 g kapřích jiker
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 ks kostka masoxu
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce terilovaného hrášku bez nálevu
  • 2 l vody
  • vývar z méně hodnotného rybího masa a kostí
  • sůl
  • Příprava

    1. Do procezeného rybího vývaru přidáme nastrouhanou cibuli, pokrájené očištěné a omyté jikry, masoxovou kostku
    2. Po deseti minutách varu polévku zahustíme světlou jíškou z předepsaného množství másla a mouky
    3. Ještě chvíli povaříme, podle chuti osolíme, vložíme okapaný hrášek bez nálevu, promícháme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.