Rybářský rozcestník

Jistebnická štědrovečerní polévka

Polévka ke štědrovečernímu stolu z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 300 g kapřích jiker
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 ks kostka masoxu
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce terilovaného hrášku bez nálevu
  • 2 l vody
  • vývar z méně hodnotného rybího masa a kostí
  • sůl
  • Příprava

    1. Do procezeného rybího vývaru přidáme nastrouhanou cibuli, pokrájené očištěné a omyté jikry, masoxovou kostku
    2. Po deseti minutách varu polévku zahustíme světlou jíškou z předepsaného množství másla a mouky
    3. Ještě chvíli povaříme, podle chuti osolíme, vložíme okapaný hrášek bez nálevu, promícháme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.