Rybářský rozcestník

Jistebnická štědrovečerní polévka

Polévka ke štědrovečernímu stolu z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 300 g kapřích jiker
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 ks kostka masoxu
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce terilovaného hrášku bez nálevu
  • 2 l vody
  • vývar z méně hodnotného rybího masa a kostí
  • sůl
  • Příprava

    1. Do procezeného rybího vývaru přidáme nastrouhanou cibuli, pokrájené očištěné a omyté jikry, masoxovou kostku
    2. Po deseti minutách varu polévku zahustíme světlou jíškou z předepsaného množství másla a mouky
    3. Ještě chvíli povaříme, podle chuti osolíme, vložíme okapaný hrášek bez nálevu, promícháme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím