Rybářský rozcestník

Treska v zelenině

Chutná úprava tresky se zeleninou upravenou ve výpeku po opečení tresky. Na tento recept můžeme použít i jiné mořské nebo sladkovodní ryby.

2 náročnost
45 minut
treskatreska
  • 2 ks filety tresky (200-250 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks větší cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 1/2 ks celeru
  • 1 lžíce worchestru
  • 150 g mražených zelených fazolek
  • 150 g žampionů,
  • 1 dl bílého vína
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • sůl
  • nasekaná pažitka
  • Příprava

    1. Filety z tresky osušíme, potřeme utřeným česnekem, osolíme, okmínujeme, poprášíme červenou paprikou, hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
    2. Do šťávy po pečení přidáme kostky mrkve, hranolky celeru, kolečka pórku, cibule, plátky žampionů, kousky fazolí, podlijeme vínem, ochutíme worchestrem, solí, pepřem, pod pokličkou dusíme do měkka
    3. K měkké zelenině přidáme opečené filety, dusíme ještě 5- 7 minut
    4. Zeleninu rozložíme na talíř, na zeleninu položíme tresku, posypeme pažitkou a teplé podáváme.

    Doporučení

    Ryba je chutná samotná se zeleninou, nebo jako přílohu zvolíme například bílý toastový chléb a zapíjíme sklenkou bílého chlazeného vína.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím