2 ks filety tresky (200-250 g)
2 ks stroužky česneku
1 ks větší mrkve
1 ks větší cibule
1/2 ks pórku
1/2 ks celeru
1 lžíce worchestru
150 g mražených zelených fazolek
150 g žampionů,
1 dl bílého vína
červená paprika
hladká mouka
drcený kmín
máslo
sůl
nasekaná pažitka
Příprava
- Filety z tresky osušíme, potřeme utřeným česnekem, osolíme, okmínujeme, poprášíme červenou paprikou, hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
- Do šťávy po pečení přidáme kostky mrkve, hranolky celeru, kolečka pórku, cibule, plátky žampionů, kousky fazolí, podlijeme vínem, ochutíme worchestrem, solí, pepřem, pod pokličkou dusíme do měkka
- K měkké zelenině přidáme opečené filety, dusíme ještě 5- 7 minut
- Zeleninu rozložíme na talíř, na zeleninu položíme tresku, posypeme pažitkou a teplé podáváme.
Doporučení
Ryba je chutná samotná se zeleninou, nebo jako přílohu zvolíme například bílý toastový chléb a zapíjíme sklenkou bílého chlazeného vína.