Rybářský rozcestník

Treska v zelenině

Chutná úprava tresky se zeleninou upravenou ve výpeku po opečení tresky. Na tento recept můžeme použít i jiné mořské nebo sladkovodní ryby.

2 náročnost
45 minut
treskatreska
  • 2 ks filety tresky (200-250 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks větší cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 1/2 ks celeru
  • 1 lžíce worchestru
  • 150 g mražených zelených fazolek
  • 150 g žampionů,
  • 1 dl bílého vína
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • sůl
  • nasekaná pažitka
  • Příprava

    1. Filety z tresky osušíme, potřeme utřeným česnekem, osolíme, okmínujeme, poprášíme červenou paprikou, hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
    2. Do šťávy po pečení přidáme kostky mrkve, hranolky celeru, kolečka pórku, cibule, plátky žampionů, kousky fazolí, podlijeme vínem, ochutíme worchestrem, solí, pepřem, pod pokličkou dusíme do měkka
    3. K měkké zelenině přidáme opečené filety, dusíme ještě 5- 7 minut
    4. Zeleninu rozložíme na talíř, na zeleninu položíme tresku, posypeme pažitkou a teplé podáváme.

    Doporučení

    Ryba je chutná samotná se zeleninou, nebo jako přílohu zvolíme například bílý toastový chléb a zapíjíme sklenkou bílého chlazeného vína.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím