Rybářský rozcestník

Karas v marinádě

Osolené porce karase obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé marinované.

1 náročnost
30 minut
+ vychladnutí a 20 hodin marinování  
  • 800 g karase
  • 80 g oleje
  • hladká mouka
  • pálivá paprika
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 200 ml vody
  • 60 ml bílého vína
  • 60 ml octa
  • 10 g cukru
  • 5 ks zrnek černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks větší cibule
  • špetka mletého zázvoru
  • Příprava

    1. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme
    2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách
    3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.

    Příprava marinády:
    Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím