Rybářský rozcestník

Karas v marinádě

Osolené porce karase obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé marinované.

1 náročnost
30 minut
+ vychladnutí a 20 hodin marinování  
  • 800 g karase
  • 80 g oleje
  • hladká mouka
  • pálivá paprika
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 200 ml vody
  • 60 ml bílého vína
  • 60 ml octa
  • 10 g cukru
  • 5 ks zrnek černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks větší cibule
  • špetka mletého zázvoru
  • Příprava

    1. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme
    2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách
    3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.

    Příprava marinády:
    Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím