Rybářský rozcestník

Z receptáře našich dědů – sladké těsto na kaprovité ryby

Vyzkoušená receptůra na sladké těsto vhodné na kaprovité ryby. Skvěle funguje od jara až do časného podzimu a to jak nástraha na háček, tak jako obalovací těsto na jinou nástrahu.

1 náročnost
15 minut
  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks vejce
  • + nějaký posilovač, případně barvivo
  • Příprava

    1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, nalijeme mléko a olej, nasypeme hrst strouhanky, vanilkový a skořicový cukr, přidáme trochu posilovače, případně barvivo
    2. Zamícháme, vypracujeme nelepivé, polotuhé těsto, bude-li moc tuhé, přidáme trochu mléka, bude-li moc řídké, naopak zahustíme strouhankou
    3. Připravené těsto dáme do igelitového sáčku a můžeme ho po odležení ihned použít.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Rybářská technika chytání – lov přívlačí (vláčka)

    Přívlač je rybolovná technika, kdy se snaží rybář přelstít rybu pomocí umělé, nebo přirozené nástrahy (mrtvé rybky) tak, že ji vede cukavými pohyby, snažíce se co nejvíce napodobit zraněnou rybu, případně jiné vodní živočichy, které mají v oblibě dravé ryby. Cíl je jasný, vyprovokovat dravce k útoku a pak po zaseknutí ho vytáhnout z vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím