Rybářský rozcestník

Z receptáře našich dědů – sladké těsto na kaprovité ryby

Vyzkoušená receptůra na sladké těsto vhodné na kaprovité ryby. Skvěle funguje od jara až do časného podzimu a to jak nástraha na háček, tak jako obalovací těsto na jinou nástrahu.

1 náročnost
15 minut
  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks vejce
  • + nějaký posilovač, případně barvivo
  • Příprava

    1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, nalijeme mléko a olej, nasypeme hrst strouhanky, vanilkový a skořicový cukr, přidáme trochu posilovače, případně barvivo
    2. Zamícháme, vypracujeme nelepivé, polotuhé těsto, bude-li moc tuhé, přidáme trochu mléka, bude-li moc řídké, naopak zahustíme strouhankou
    3. Připravené těsto dáme do igelitového sáčku a můžeme ho po odležení ihned použít.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Lov sumců na položenou na pelety a boilies

    Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím