Rybářský rozcestník

Kapří bramborová polévka

Polévka připravená z vývaru z povařeného kapřího masa, na másle orestované mrkve a cibuli, jiker, brambor a koření.

2 náročnost
40 minut
kapříkapříkapří
  • 300 g kapřího masa
  • 250 g brambor
  • 100 g jiker
  • 1,5 l vody
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • hladká mouka
  • majoránka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kapří maso, osolíme, vaříme na mírném plameni 15 minut.
    2. Vývar scedíme, uvařené kapří maso vykostíme, nakrájíme na kousky.
    3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, mrkev, trochu podusíme, pak zaprášíme moukou, trochu osmahneme a zalijeme vývarem.
    4. Přidáme nakrájené brambory, propláchnuté jikry, polévku okořeníme majoránkou, pepřem, solí, vaříme, až brambory změknou.
    5. Na závěr do polévky přidáme nakrájené kapří maso. Polévku podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?