Rybářský rozcestník

Kapří bramborová polévka

Polévka připravená z vývaru z povařeného kapřího masa, na másle orestované mrkve a cibuli, jiker, brambor a koření.

2 náročnost
40 minut
kapříkapříkapří
  • 300 g kapřího masa
  • 250 g brambor
  • 100 g jiker
  • 1,5 l vody
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • hladká mouka
  • majoránka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kapří maso, osolíme, vaříme na mírném plameni 15 minut.
    2. Vývar scedíme, uvařené kapří maso vykostíme, nakrájíme na kousky.
    3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, mrkev, trochu podusíme, pak zaprášíme moukou, trochu osmahneme a zalijeme vývarem.
    4. Přidáme nakrájené brambory, propláchnuté jikry, polévku okořeníme majoránkou, pepřem, solí, vaříme, až brambory změknou.
    5. Na závěr do polévky přidáme nakrájené kapří maso. Polévku podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….