Rybářský rozcestník

Treska á la Trondheim

Recept z Norska na tresku upečenou v troubě spolu se zeleninovou směsí.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce tresky
  • 2 ks malé mrkve
  • 1 ks cibule
  • 120 g očistěného celeru
  • 60 g bílého chleba (žemle)
  • 60 g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, cibuli na jemná půlkolečka, krajíčky chleba zbavíme kůrek a nakrájíme také na kostičky
    2. Vše dobře smícháme s rozehřátým máslem, solí a mletým pepřem
    3. Do mělkého, máslem vymaštěného hrnce nebo zapékací misky dáme osolené, opepřené porce rybího filé, poklademe je zeleninovou směsí a posypeme strouhankou
    4. Pokrm upečeme doměkka v dobře vyhřáté troubě na 190 °C, ozdobíme petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.