Rybářský rozcestník

Kapr pro labužníky

Odleželé porce kapra potřené prolisovaným česnekem smíchaným s červenou mletou paprikou, obalené v mouce, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení kapra  
  • 2-3 kg kapra
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1-2 lžíce mleté sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • tuk na smažení
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného kapra omyjeme a rozdělíme na porce, osolíme a necháme odležet
    2. Česnek prolisujeme, utřeme s mletou paprikou, touto hmotou potřeme jednotlivé porce kapra
    3. Připravené kousky ryby obalíme v hladké mouce a smažíme na rozehřátém tuku dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?