Rybářský rozcestník

Treska s cibulí na pivu

Ochucené plátky filé podušené na cibulovém základě, posypané petrželkou a přelité vodkou.

2 náročnost
25 minut
  • 600 g filé z tresky
  • 150 g celeru
  • 150 ml světlého piva
  • 50 ml pálenky
  • 1 ks cibule
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • petrželka
  • tuk
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme směsí mleté sladké i pálivé papriky a pokapeme citronovou šťávou
    2. Do tukem vymazaného pekáčku rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený celer, porce ryby, vše podlijeme světlým pivem a dusíme doměkka (po každé straně 8 minut)
    3. Před dohotovením rybu posypeme na drobno nasekanou petrželkou a přelijeme asi 50 ml pálenky (vodky nebo hruškovice).

    Doporučení

    Podáváme s rýží nebo bramborovými noky.

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.