Rybářský rozcestník

Treska s cibulí na pivu

Ochucené plátky filé podušené na cibulovém základě, posypané petrželkou a přelité vodkou.

2 náročnost
25 minut
  • 600 g filé z tresky
  • 150 g celeru
  • 150 ml světlého piva
  • 50 ml pálenky
  • 1 ks cibule
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • petrželka
  • tuk
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme směsí mleté sladké i pálivé papriky a pokapeme citronovou šťávou
    2. Do tukem vymazaného pekáčku rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený celer, porce ryby, vše podlijeme světlým pivem a dusíme doměkka (po každé straně 8 minut)
    3. Před dohotovením rybu posypeme na drobno nasekanou petrželkou a přelijeme asi 50 ml pálenky (vodky nebo hruškovice).

    Doporučení

    Podáváme s rýží nebo bramborovými noky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!