Rybářský rozcestník

Kapr ve smetanové omáčce

Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
Kapr ve smetanové omáčce
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 1 ks cibule
  • 1 ks celer
  • 4 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce octa
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 150 g majonézy
  • 50 g sterilovaného hrášku
  • 1 l vody
  • bobkový list
  • nové koření
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do 1 l vody přidáme ocet, sůl, bobkový list, nové koření, cibuli, mrkev, celer, necháme 10 minut vařit
    2. Potom vložíme podkovy kapra, zmírníme oheň a kapra povaříme 10 minut, déle ne aby se maso nerozvařilo
    3. Naběračkou podkovy vyndáme, vývar vaříme dále, než změkne mrkev a celer
    4. Z podkov stáhneme kůži, rozpůlíme na polovinu a opatrně odstraníme kosti, necháme vychladnout
    5. Z majonézy, smetany, nakrájené okurky, celeru, mrkve a hrášku uděláme omáčku, kterou ochutíme, pepřem a solí
    6. Vychladlé porce kapra narovnáme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!