Rybářský rozcestník

Kapr ve smetanové omáčce

Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
Kapr ve smetanové omáčce
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 1 ks cibule
  • 1 ks celer
  • 4 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce octa
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 150 g majonézy
  • 50 g sterilovaného hrášku
  • 1 l vody
  • bobkový list
  • nové koření
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do 1 l vody přidáme ocet, sůl, bobkový list, nové koření, cibuli, mrkev, celer, necháme 10 minut vařit
    2. Potom vložíme podkovy kapra, zmírníme oheň a kapra povaříme 10 minut, déle ne aby se maso nerozvařilo
    3. Naběračkou podkovy vyndáme, vývar vaříme dále, než změkne mrkev a celer
    4. Z podkov stáhneme kůži, rozpůlíme na polovinu a opatrně odstraníme kosti, necháme vychladnout
    5. Z majonézy, smetany, nakrájené okurky, celeru, mrkve a hrášku uděláme omáčku, kterou ochutíme, pepřem a solí
    6. Vychladlé porce kapra narovnáme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím