Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného sumce

Zůstane-li nám po uzení pár kousků sumce, udělejte si chutnou pomazánku. Sumec má tu výhodu, že nemá svalové kůstky a tak nemusíme kostičky z masa vybírat, třeba jako u cejna.

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzeného sumce
  • 500 g uzeného sumce
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce kapary
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • 2 ks červené cibule
  • pepř
  • sůl
  • na ozdobu kolečka feferonek
  • Příprava

    1. Z vyuzeného sumce odstraníme kůži a tuk
    2. Maso v misce rozmělníme vidličkou
    3. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekané kapary, majonézu, ostrou hořčici, vše promícháme a podle chuti dochutíme pepřem a solí
    4. Mažeme na krajíčky chleba, ozdobíme kolečky feferonek a zapíjíme chlazeným pivem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím