Rybářský rozcestník

Vařený pstruh

Do kolečka svázaní pstruzi uvaření v mírně osolené vodě spolu s petrželovou natí.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 1 ks citrónu
  • sušená petrželová nať
  • petrželka
  • kmín
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy necháme částečně rozmrazit a potom nití navlečenou v jehle protáhneme ocas a hlavu a svážeme je do kolečka
    2. Ryby vložíme do vroucí osolené vody s kmínem a petrželovou natí, když se začne voda opět vařit, zmírníme příkon energie a pomalým varem vaříme dále (že je rybí maso uvařené poznáme podle nápadně vystouplé oční bulvy)
    3. Nejlépe děrovanou lopatkou ryby vytáhneme, nitě přetrhneme a odstraníme, rozdělíme na nahřáté talíře
    4. Jednotlivé porce zdobíme petrželkou a kouskem citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme vařené brambory.

    Poznámka

    K vařeným rybám podáváme horké máslo nebo holandskou omáčku, či nějaký typ pikantní majonézy.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?