Rybářský rozcestník

Vařený pstruh

Do kolečka svázaní pstruzi uvaření v mírně osolené vodě spolu s petrželovou natí.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 1 ks citrónu
  • sušená petrželová nať
  • petrželka
  • kmín
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy necháme částečně rozmrazit a potom nití navlečenou v jehle protáhneme ocas a hlavu a svážeme je do kolečka
    2. Ryby vložíme do vroucí osolené vody s kmínem a petrželovou natí, když se začne voda opět vařit, zmírníme příkon energie a pomalým varem vaříme dále (že je rybí maso uvařené poznáme podle nápadně vystouplé oční bulvy)
    3. Nejlépe děrovanou lopatkou ryby vytáhneme, nitě přetrhneme a odstraníme, rozdělíme na nahřáté talíře
    4. Jednotlivé porce zdobíme petrželkou a kouskem citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme vařené brambory.

    Poznámka

    K vařeným rybám podáváme horké máslo nebo holandskou omáčku, či nějaký typ pikantní majonézy.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!