Rybářský rozcestník

Vařený candát

Porce osoleného, pepřem okořeněného candáta povařené v rybím vývaru.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g candáta (okouna)
  • 60 g másla
  • rybí vývar
  • petrželka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, pod tekoucí vodou opláchnuté porce candáta osolíme a okořeníme pepřem
    2. Maso zalijeme do dvou třetin rybím vývarem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut
    3. Jednotlivé porce candáta upravíme na talířích, přelijeme rozpuštěným máslem a zdobíme snítky petrželky.

    Doporučení

    Z rybího vývaru můžeme připravit různé typy teplých omáček, které pak přeléváme přes rybí maso místo rozpuštěného másla. Skvělá je omáčka rajčatová, cibulová nebo sýrová.

    Poznámka

    Omáčky připravíme jednoduchým způsobem; na orestovanou cibulku nalijeme vývar, který pak doplníme o nakrájená rajčata nebo nastrouhaný sýr, chvíli vše povaříme, dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou omáčku můžeme ještě ochutit cukrem a bobkovým listem s novým kořením, sýrovou zase smetanou. Zahušťujeme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo solamylem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!