Rybářský rozcestník

Ostroretky opečené na oleji

Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, opečené na oleji.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks ostroretky
  • 1 ks citrónu
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Vykuchané ostroretky zbavíme hlavy a ocasu, pak je rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami
    2. Rybí maso osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    3. Porce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji tak, aby ryby mírně zezlátly, pak je dopečeme, na mírném plameni, dokud maso nezměkne.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….