Rybářský rozcestník

Ostroretky opečené na oleji

Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, opečené na oleji.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks ostroretky
  • 1 ks citrónu
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Vykuchané ostroretky zbavíme hlavy a ocasu, pak je rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami
    2. Rybí maso osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    3. Porce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji tak, aby ryby mírně zezlátly, pak je dopečeme, na mírném plameni, dokud maso nezměkne.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?