
Kapří nákyp
Rozpis na 2-3 porce:
300 g kapřího masa bez kostí a kůže
120 g mražené zeleniny
40 g másla
30 g hladké mouky
4 lžíce strouhanky
0,4 l mléka
2 ks vejce
zelená petrželka
citronová šťáva
máslo
voda
pepř
sůl
Příprava
- Vykostěné maso z kapra osolíme, vložíme do vhodného hrnce, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme trochou vody a zvolna, tak 10-15 minut podusíme
- Měkké, důkladně okapané maso, umeleme na masovém strojku
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel
- Do husté bešamelové omáčky přidáme umleté rybí maso, na jemno pokrájenou zelenou petrželku a na drobné kostičky pokrájenou rozmrazenou zeleninu, přidáme část strouhanky, vaječné žloutky, osolíme a okořeníme pepřem
- Nakonec do směsi vmícháme ušlehané vaječné bílky
- Směs nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou
- Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C 30-40 minut.