Podušené maso z kapra ochucené citronovou šťávou, pomleté, promíchané s dalšími surovinami, zapečené v troubě pěkně dozlatova. Nákyp servírovaný například s vařenými nebo šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.
2 náročnost
60 minut
Kapří nákyp
Rozpis na 2-3 porce:
300 g kapřího masa bez kostí a kůže
120 g mražené zeleniny
40 g másla
30 g hladké mouky
4 lžíce strouhanky
0,4 l mléka
2 ks vejce
zelená petrželka
citronová šťáva
máslo
voda
pepř
sůl
Příprava
Vykostěné maso z kapra osolíme, vložíme do vhodného hrnce, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme trochou vody a zvolna, tak 10-15 minut podusíme
Měkké, důkladně okapané maso, umeleme na masovém strojku
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel
Do husté bešamelové omáčky přidáme umleté rybí maso, na jemno pokrájenou zelenou petrželku a na drobné kostičky pokrájenou rozmrazenou zeleninu, přidáme část strouhanky, vaječné žloutky, osolíme a okořeníme pepřem
Nakonec do směsi vmícháme ušlehané vaječné bílky
Směs nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou
Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C 30-40 minut.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!