Rybářský rozcestník

Kapří nákyp

Podušené maso z kapra ochucené citronovou šťávou, pomleté, promíchané s dalšími surovinami, zapečené v troubě pěkně dozlatova. Nákyp servírovaný například s vařenými nebo šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

2 náročnost
60 minut
Kapří nákyp
  • Rozpis na 2-3 porce:
  • 300 g kapřího masa bez kostí a kůže
  • 120 g mražené zeleniny
  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 4 lžíce strouhanky
  • 0,4 l mléka
  • 2 ks vejce
  • zelená petrželka
  • citronová šťáva
  • máslo
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykostěné maso z kapra osolíme, vložíme do vhodného hrnce, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme trochou vody a zvolna, tak 10-15 minut podusíme
    2. Měkké, důkladně okapané maso, umeleme na masovém strojku
    3. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel
    4. Do husté bešamelové omáčky přidáme umleté rybí maso, na jemno pokrájenou zelenou petrželku a na drobné kostičky pokrájenou rozmrazenou zeleninu, přidáme část strouhanky, vaječné žloutky, osolíme a okořeníme pepřem
    5. Nakonec do směsi vmícháme ušlehané vaječné bílky
    6. Směs nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou
    7. Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C 30-40 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!