Rybářský rozcestník

Italská rybí polévka ze sumce

Na základní vývar použijte kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku, dále pak pokračujte podle návodu, uvaříte si tak moc dobrou rybí polévku, která má kořeny ve slunné Itálii.

2 náročnost
55 minut
ItalskáItalskáItalská
  • 750 g odřezků ze sumce
  • 150 g rajského protlaku
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 6 ks rajčat
  • 4 ks stonky řapíkatého celeru
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Odřezky ze sumce zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, vaříme pod pokličkou 30 minut do měkka.
    2. Vývar slijeme, rybí maso zbavíme kostí, kůže rozebereme na kousky, odložíme stranou.
    3. Na olivovém oleji s lžičkou másla orestujeme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, 3 oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bílé víno, tymián, vaříme 15 minut.
    4. Na závěr do polévky přidáme zbylá nakrájená rajčata, ochutíme solí, citronovou šťávou.
    5. Do talířů rozdělíme kousky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.