750 g odřezků ze sumce
150 g rajského protlaku
1,5 l vody
1 dl bílého vína
6 ks rajčat
4 ks stonky řapíkatého celeru
4 ks stroužky česneku
4 ks kuličky nového koření
1 ks cibule
1 ks bobkový list
čerstvý tymián
olivový olej
máslo
sůl
Příprava
- Odřezky ze sumce zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, vaříme pod pokličkou 30 minut do měkka.
- Vývar slijeme, rybí maso zbavíme kostí, kůže rozebereme na kousky, odložíme stranou.
- Na olivovém oleji s lžičkou másla orestujeme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, 3 oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bílé víno, tymián, vaříme 15 minut.
- Na závěr do polévky přidáme zbylá nakrájená rajčata, ochutíme solí, citronovou šťávou.
- Do talířů rozdělíme kousky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek