Rybářský rozcestník

Italská rybí polévka ze sumce

Na základní vývar použijte kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku, dále pak pokračujte podle návodu, uvaříte si tak moc dobrou rybí polévku, která má kořeny ve slunné Itálii.

2 náročnost
55 minut
ItalskáItalskáItalská
  • 750 g odřezků ze sumce
  • 150 g rajského protlaku
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 6 ks rajčat
  • 4 ks stonky řapíkatého celeru
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Odřezky ze sumce zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, vaříme pod pokličkou 30 minut do měkka.
    2. Vývar slijeme, rybí maso zbavíme kostí, kůže rozebereme na kousky, odložíme stranou.
    3. Na olivovém oleji s lžičkou másla orestujeme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, 3 oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bílé víno, tymián, vaříme 15 minut.
    4. Na závěr do polévky přidáme zbylá nakrájená rajčata, ochutíme solí, citronovou šťávou.
    5. Do talířů rozdělíme kousky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?