1. Sépie obsahují malý váček s černou tekutinou, který pečlivě odřízneme
2. Kromě toho mají pod hlavou ještě další váček s tmavě žlutou tekutinou, kterou nalijeme do šálku
3. Sépie opláchneme, vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme přísavky a znovu dobře omyjeme
4. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, petrželku a spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata podusíme na rozpáleném oleji
5. Potom přidáme sépie, zalijeme je vodou tak, aby byly potopeny a dusíme doměkka
6. Mezitím uchovanou tekutinu smísíme se strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme trošku vývaru ze sépií a rozmícháme
7. Když jsou sépie měkké, přidáme připravenou směs a za stálého míchání přivedeme k varu.
Příloha: Dušená rýže nebo osmažený chléb.