Rybářský rozcestník

Smažený losos v bylinkové strouhance, bramborový salát, limetková majonéza

Smažený losos, bylinky, lehký bramborový salát, toť kombinace, která nadchne každého. Zejména, když ji doplníte sklenkou skvělého růžového Cabernet Sauvignon 2013 kabinet Víno Mikulov Sommelier Club.

2 náročnost
45 minut
Smažený losos v bylinkové strouhance, bramborový salát, limetková majonéza
  • 500 g filet z lososa
  • 3 ks housky cca 3 dny staré
  • čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn a saturejka
  • olej na smažení
  • hladká mouka
  • vejce
  • sůl
  • Na bramborový salát:
  • 500-600 g menších brambor, nejlépe varného typu A
  • 1 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • petrželová nať
  • bílý pepř
  • cukr
  • sůl
  • Na majonézu:
  • 1 sklenice majonézy
  • 1 ks limetka (nejlépe v BIO kvalitě)
  • Příprava

    1. Začneme salátem; uvaříme si očištěné neoloupané brambory, ve větší míse promícháme asi 4 polévkové lžíce panenského olivového oleje s jednou lžící hrubozrnné hořčice, lžičkou soli, lžičkou cukru a špetkou bílého pepře
    2. Do připravené „marinády“ vsypeme ještě teplé, na plátky pokrájené brambory, zlehka promícháme, přidáme nasekanou petrželku a podle potřeby ještě dochutíme solí nebo cukrem
    3. Lososa zbavíme kůže, osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou jsme připravili nastrouháním ne zcela tvrdé housky a zpestřili přidáním posekaných bylinek
    4. Proužky ryby pak pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje na pánvi
    5. Majonézu ochutíme troškou nastrouhané limetkové kůry a limetkovou šťávou, pokrm servírujeme na teplé talíře.

    Doporučení

    Doporučení sommeliera:
    Smažený losos, bylinky, lehký bramborový salát, toť kombinace, která nadchne každého. Zejména, když ji doplníte sklenkou skvělého růžového Cabernet Sauvignon 2013 kabinet Víno Mikulov Sommelier Club. Oceníte jeho krásnou růžovou malinovou barvu a intenzivnější aroma rybízu, malin a lesních jahod. Chuť je středně plná, šťavnatá s delší, ovocitou dochutí. Orientační cena: 139 Kč.

    Poznámka

    Recept k článku: Vánoční tipy a triky od Bohemia sekt s.r.o.

    Nejčtenější články

    Jak nastražit na velké ryby? Zkuste použít vlasový dvojpřívěs pod háčkem

    Vlasová metoda používaná při chytání ryb je dnes již notoricky známá většině zkušených rybářů. Ovšem my tu máme ještě vyladěnější verzi. Místo jednoho vlasového přívěsu pod háčkem můžeme totiž navázat hned dva přívěsy.

    Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

    Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

    Kolový nápoj nebo energy drink lze využít jako rybářský dip

    Když jsem poprvé narazil na nápad, máčet nástrahy v nějakém kolovém nápoji, popřípadě v energy drinku, moc jsem nevěřil, že to má smysl. Ovšem opak je pravdou! Tyto přeslazené nápoje totiž dokáží rychle nastartovat boilies koule případně i pelety a jsou tak agresivní, že za krátkou dobu dokáží narušit povrch nástrah.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím