Štika nadívaná mletým bůčkem a dalšími ingrediencemi, grilovaná, servírovaná s křenovým máslem.
1. Štiku vykucháme, důkladně očistíme a opláchneme nejlépe pod tekoucí vodou
2. Osušenou štiku zakápneme citrónovou šťávou (a to i zevnitř), osolíme, okořeníme bílým pepřem a potřeme olejem
3. Necháme 2 hodiny v ledničce odležet
4. Bůček umeleme, osolíme, přidáme vejce, strouhanku a podle chuti okořeníme kmínem a solí
5. Nádivkou odleželou štiku naplníme a břicho zašijeme nejlépe potravinářským motouzem
6. Štiku zvolna grilujeme po obou stranách, sem tam ji potřeme olejem
7. Hotovou štiku nakrájíme na jednotlivé porce, nejlépe na podkovy, aby každý dostal i část nádivky, porce polijeme rozpuštěným máslem a znovu pokape citrónovou šťávou.
Takto připravené porce štiky servírujeme s plátky křenového másla a bílým pečivem. Zapíjíme červeným vínem.