Rybářský rozcestník

Nadívaná štika na grilu

Štika nadívaná mletým bůčkem a dalšími ingrediencemi, grilovaná, servírovaná s křenovým máslem.

3 náročnost
40 minut
+ 2 hodiny odležení (marinování)  
  • 1,5 kg štiky v celku
  • 1 ks citrónu
  • mletý bílý pepř
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Na nádivku:
  • 300 g vepřového bůčku
  • 120 g strouhanky
  • 2 ks vejce
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku vykucháme, důkladně očistíme a opláchneme nejlépe pod tekoucí vodou
    2. Osušenou štiku zakápneme citrónovou šťávou (a to i zevnitř), osolíme, okořeníme bílým pepřem a potřeme olejem
    3. Necháme 2 hodiny v ledničce odležet
    4. Bůček umeleme, osolíme, přidáme vejce, strouhanku a podle chuti okořeníme kmínem a solí
    5. Nádivkou odleželou štiku naplníme a břicho zašijeme nejlépe potravinářským motouzem
    6. Štiku zvolna grilujeme po obou stranách, sem tam ji potřeme olejem
    7. Hotovou štiku nakrájíme na jednotlivé porce, nejlépe na podkovy, aby každý dostal i část nádivky, porce polijeme rozpuštěným máslem a znovu pokape citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Takto připravené porce štiky servírujeme s plátky křenového másla a bílým pečivem. Zapíjíme červeným vínem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!