Rybářský rozcestník

Rizoto z olihní

Malé chobotničky podušené na cibulce, povařené s rýží doměkka.

2 náročnost
50 minut
  • 500 g olihní
  • 350 g rýže
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • 1 svazeček petrželové natě
  • 8 lžic oleje
  • 2-3 lžíce vinného octa
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Olihně očistíme, zbavíme hlavy, vnitřností a péra, trychtýřovité tělo i očištěná chapadla nakrájíme na menší kousky
    2. Na 5 lžících oleje orestujeme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a petrželku, osolíme a dochutíme pepřem, nakonec přidáme olihně a zalijeme 2 lžícemi octa
    3. Dusíme 15 minut, podle potřeby podléváme vodou
    4. Po čtvrt hodině přidáme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu a dovaříme vše doměkka
    5. Nakonec zalijeme zbylým olejem, případně ještě dokyselíme octem a před podáváním necháme 10-15 minut odležet.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….