Rybářský rozcestník

Rizoto z olihní

Malé chobotničky podušené na cibulce, povařené s rýží doměkka.

2 náročnost
50 minut
  • 500 g olihní
  • 350 g rýže
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • 1 svazeček petrželové natě
  • 8 lžic oleje
  • 2-3 lžíce vinného octa
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Olihně očistíme, zbavíme hlavy, vnitřností a péra, trychtýřovité tělo i očištěná chapadla nakrájíme na menší kousky
    2. Na 5 lžících oleje orestujeme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a petrželku, osolíme a dochutíme pepřem, nakonec přidáme olihně a zalijeme 2 lžícemi octa
    3. Dusíme 15 minut, podle potřeby podléváme vodou
    4. Po čtvrt hodině přidáme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu a dovaříme vše doměkka
    5. Nakonec zalijeme zbylým olejem, případně ještě dokyselíme octem a před podáváním necháme 10-15 minut odležet.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?