Rybářský rozcestník

Úhoř na roštu

Porce úhoře potřené solí a pepřem, pokapané citronovou šťávou, na grilu grilované.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 600 g úhoře
  • 3 lžíce citronové štávy
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Čistě omyté porce úhoře stažené z kůže osušíme utěrkou, ostrým nožem nakrojíme několikrát po obou stranách na hřbetní části, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet
    2. Gril zahřejeme, na rošt dáme připravené porce úhoře a grilujeme asi 5 minut, pak po obrácení grilujeme hřbetní partii také asi 5 minut
    3. Hotové porce klademe na nahřáté talíře a servírujeme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Podoustev nebo ostroretka, jak se rozeznají?

    I když v našich vodách žije proti moři jen málo ryb, přesto se především u nedospělých jedinců, i některé naše druhy, často pletou. Nezkušeného rybáře pak může zaskočit i větší chycený kus, který vidí poprvé. Mě se to kdysi stalo právě u podoustve říční. I v atlasech, při srovnání s fotografií mnou chyceného jedince, jsem měl problém určit, zda jde o podoustev nebo ostroretku stěhovavou.

    Ze zasedání hospodářského odboru při Radě ČRS

    HO odbor zasedal 26. 3. a jako hlavní bod programu měl: Vyhodnocení připomínek ÚS ČRS k návrhu změn prostřednictvím úpravy BPVRP/vyhlášky/zákona. Jak jsme vás dříve informovali, Rada ČRS projednala tento materiál s návrhem změn již na svém zasedání 7. 12. 2017. Poté byl materiál podstoupen jednotlivým ÚS k projednání a připomínkování tak, aby HO mohl tyto připomínky projednat na březnovém zasedání a připravit na dubnové jednání Rady vyhodnocení připomínek od jednotlivých ÚS a popřípadě navrhnout řešení v případě shody u všech ÚS.

    Rybářům už došla trpělivost: Do boje s pytláky se pustí s novou zbraní

    Nepořádek, zakázané táboření a především pytlačení. To vše vyústilo k tomu, že rybáři navázali užší spolupráci se státní policií. Nedávno pytláci dokonce vypustili rybník a ukradli tuny ryb. Pomůže situaci zklidnit tato spolupráce?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím