2 náročnost
40 minut
+ doba marinování
1 kg filet z lososa
1 sklenice jemný Ajvar Podravka
2 lžíce přísady do jídel Podravka Natur
50 ml olivového oleje
2 ks limetky
čerstvé oregano
špejle
Příprava
- Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme je na kostky cca 3 x 5 cm a dáme je do misky. Potřeme je směsi z Podravky Natur a olivového oleje. Necháme cca 30 minut marinovat.
- Limetky si nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme si 2 špejle a na ně napíchneme kostku lososa tak, aby vzdálenost mezi špejlemi byla 1 – 1,5 cm. Potom napíchneme plátek limetky, který můžeme přeložit napůl.
- Na špejle napichujeme střídavě lososa a limetku. Prvním a posledním kouskem na špejli by měl být losos.
- Takto připravené ražniči grilujeme z obou stran cca 2 minuty na dobře rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi.
- Hotové ražniči dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme oreganem, zakryjeme a necháme asi 2 minuty odstát.
- Servírování: Podáváme s jemným Ajvarem Podravka a opečenými kousky chleba.
Doporučení
Špejle na ražniči namočte do vody a nechte odstát asi 1 hodinu, aby při grilování neshořely.
Poznámka
zdroj: podravka.cz