Rybářský rozcestník

Čínská rybí polévka

Polévka z kousků ryb, hub, badyánu, citronové šťávy, klíčků munga a jarní cibulky nebo pórku. Recept z Asie.

1 náročnost
15 minut
  • 300 g rybích filetů (losos nebo bílá ryba)
  • 250 g klíčků mungo
  • 200 g hub shiitake
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 ks hvězdičky badyánu
  • 1 ks jarní cibulky nebo kousek pórku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z čerstvě koupené ryby pečlivě odstraníme veškerou kůži a maso nakrájíme na větší kousky
    2. Sušené houby předem namočíme do studené vody a čerstvé houby dobře očistíme, potom překrájíme na poloviny
    3. Hrnec s vodou přivedeme k varu, vložíme nakrájené ryby, houby, přidáme citronovou šťávu, badyán, sůl a zvolna vaříme asi 10 minut, aby byla ryba uvařená, poté ji opatrně vyndáme
    4. Do připraveného vývaru přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou jarní cibulku, klíčky mungo a olivový olej, pak krátce povaříme (2 minuty), vložíme zpět kousky ryby, dochutíme solí i pepřem a podáváme.

    Doporučení

    Na přípravu této polévky je nutné koupit opravdu čerstvé ryby, ideální je losos, ale postačí i některá bílá ryba.

    Poznámka

    Autor fotografie: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.