Rybářský rozcestník

Hustá rybí polévka

Recept z Finska na hustou, smetanovou rybí polévku.

2 náročnost
40 minut
Hustá rybí polévka
  • 450 g bílé ryby
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 5 ks středně velkých brambor
  • 1 ks malé cibule
  • 1 l mléka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na kousky nakrájené rybí maso a brambory zalijeme trochou vařící osolené vody a uvaříme doměkka
    2. Postupně přidáme mléko, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, mletý pepř a dále vaříme
    3. Po chvilce polévku rozšleháme metličkou, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše mléka a krátce povaříme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?