Větší rybí filet potřený sardelovou pastou, pokladený sušenými rajčaty, cibulí a kapary, zamotaný do tvaru rolády, zabalený do alobalu a upečený v troubě doměkka. Rybí roláda servírovaná spolu s pyré z brambor a květáku
1. Na potravinářské folii opatrně rozklepeme filet a okořeníme
2. Potřeme sardelovou pastou, dáme plátky cibule, nasekaná rajčata a kapary
3. Pomocí folie svineme v roládu, zabalíme a utěsníme ještě alobalem
4. Roládu pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
5. V kastrůlku si dáme vařit květák a brambory, uděláme pyré pomocí másla a trochu smetany
6. V menším kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme bylinky
7. Na talíři dáme pyré, poklademe plátky rolády a pokapeme bylinkovým máslem.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská