300-400 g masa ze sumce
100 g hub
4 ks rajčata
2 ks stroužky česneku
1 ks červená masitá paprika
1 ks cibule
1 lžíce kečupu
1 lžička worchestru
sladká červená mletá paprika
pažitka
pepř
olej
sůl
usmažené topinky
Příprava
- Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, případně tuk, nakrájíme na kostky o hraně 2-3 cm, kostky osolíme, promícháme s utřeným česnekem, červenou paprikou.
- Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme.
- Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriku a houby, směs ochutíme solí, pepřem, dusíme do měkka.
- Necháme část tekutiny odpařit, vložíme kostky rybího masa, dusíme 2-3 minuty, aby se rybí maso nerozpadlo.
- Na závěr směs ochutíme worchestrem, kečupem, případně dosolíme, opepříme.
- Hotovou směs navršíme na topinky, posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek