Rybářský rozcestník

Baskická rybí polévka

Polévka z brambor, rajčat, papriky, ryby a dalších ingrediencí. Recept z pomezí Francie a Španělska.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g filetů z tresky
  • 800 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks brambor
  • 3 ks bílé papriky
  • 3 ks rajčat
  • 1 svazek mladé cibulky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme do vroucí osolené vody, přidáme očištěné, na drobno nasekané cibulky a uvaříme do poloměkka
    2. Omytá rajčata i papriky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborům
    3. Přisypeme oloupené, na plátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme olivový olej a vaříme dalších 10 minut
    4. Nakonec dáme do polévky očištěné rybí filety a povaříme ještě 10 minut
    5. Před podáváním dochutíme polévku na drobno nasekanou petrželkou, pepřem, solí a podáváme s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….