Rybářský rozcestník

Baskická rybí polévka

Polévka z brambor, rajčat, papriky, ryby a dalších ingrediencí. Recept z pomezí Francie a Španělska.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g filetů z tresky
  • 800 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks brambor
  • 3 ks bílé papriky
  • 3 ks rajčat
  • 1 svazek mladé cibulky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme do vroucí osolené vody, přidáme očištěné, na drobno nasekané cibulky a uvaříme do poloměkka
    2. Omytá rajčata i papriky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborům
    3. Přisypeme oloupené, na plátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme olivový olej a vaříme dalších 10 minut
    4. Nakonec dáme do polévky očištěné rybí filety a povaříme ještě 10 minut
    5. Před podáváním dochutíme polévku na drobno nasekanou petrželkou, pepřem, solí a podáváme s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím