Rybářský rozcestník

Baskická rybí polévka

Polévka z brambor, rajčat, papriky, ryby a dalších ingrediencí. Recept z pomezí Francie a Španělska.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g filetů z tresky
  • 800 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks brambor
  • 3 ks bílé papriky
  • 3 ks rajčat
  • 1 svazek mladé cibulky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme do vroucí osolené vody, přidáme očištěné, na drobno nasekané cibulky a uvaříme do poloměkka
    2. Omytá rajčata i papriky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborům
    3. Přisypeme oloupené, na plátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme olivový olej a vaříme dalších 10 minut
    4. Nakonec dáme do polévky očištěné rybí filety a povaříme ještě 10 minut
    5. Před podáváním dochutíme polévku na drobno nasekanou petrželkou, pepřem, solí a podáváme s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Method feeder krmítko – tlakové vrstvení krmení

    I když název zní trochu moc technicky a složitě, nejde o nic jiného, než o plnění method feeder krmítka ve dvou krocích, jedním, nebo například i dvěma druhy krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím