Rybářský rozcestník

Šašlik ze sumce

Rybí šašlik, podle tohoto receptu, podáváme nejlépe spolu s grilovanou zeleninou a pečenými brambory.

2 náročnost
45 minut
+ doba odpočinutí  
šašlikšašlikšašlik
  • 500 g masa ze sumce bez kostí
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks cuketa
  • směs koření na ryby
  • citronová šťáva
  • červená cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. Na grilovací jehly střídavě navlékáme kousky rybího masa, cibule, papriky, cukety, anglické slaniny, posypeme kořením na ryby.
    3. Šašliky vložíme na gril, během grilování otáčíme, potíráme olivovým olejem.

    Doporučení

    Podáváme s grilovanou zeleninou a pečenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto D. Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?