Rybářský rozcestník

Pečené makrely s feferonkovou pastou

Makrely pokapané citronovou šťávou, potřené pastou z feferonky, česneku, chilli, nasekané petrželky, kmínu, hřebíčku, zázvoru a soli, upečené v troubě na másle.

2 náročnost
40 minut
+ 15 minut odležení  
  • 4 ks makrel
  • 1 ks citronu
  • 5 lžic másla
  • Na pastu:
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce nasekané petrželky kudrnky
  • špetka tlučeného hřebíčku
  • špetka mletého zázvoru
  • pár kapek oleje
  • špetka chilli
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrely důkladně očistíme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet
    2. Do misky dáme oloupaný utřený česnek, přidáme očištěnou na jemno nakrájenou feferonku, kudrnku, drcený kmín, chilli, mletý zázvor, tlučený hřebíček a sůl, zakápneme trochou oleje a vše dobře promícháme
    3. Makrely ze stran nařízneme, otvory vyplníme připravenou pastou, vložíme do pekáčku, položíme na ně vločky másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 25-30 minut podle velikosti ryb.

    Doporučení

    Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?