Rybářský rozcestník

Pečené makrely s feferonkovou pastou

Makrely pokapané citronovou šťávou, potřené pastou z feferonky, česneku, chilli, nasekané petrželky, kmínu, hřebíčku, zázvoru a soli, upečené v troubě na másle.

2 náročnost
40 minut
+ 15 minut odležení  
  • 4 ks makrel
  • 1 ks citronu
  • 5 lžic másla
  • Na pastu:
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce nasekané petrželky kudrnky
  • špetka tlučeného hřebíčku
  • špetka mletého zázvoru
  • pár kapek oleje
  • špetka chilli
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrely důkladně očistíme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet
    2. Do misky dáme oloupaný utřený česnek, přidáme očištěnou na jemno nakrájenou feferonku, kudrnku, drcený kmín, chilli, mletý zázvor, tlučený hřebíček a sůl, zakápneme trochou oleje a vše dobře promícháme
    3. Makrely ze stran nařízneme, otvory vyplníme připravenou pastou, vložíme do pekáčku, položíme na ně vločky másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 25-30 minut podle velikosti ryb.

    Doporučení

    Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.