Rybářský rozcestník

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

1 náročnost
15 minut
+ 3 dny marinování  
Marinovaný losos II.
  • 350-400 g lososa (filet)
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva ze tří citrónů
  • petrželka
  • pažitka
  • kopr
  • Příprava

    1. Dno skleněné nebo keramické nádoby s rovným dnem (například zapékací skleněné misky) rovnoměrně zasypeme solí a cukrem
    2. Přilijeme šťávu z citrónů a pomerančů, promícháme
    3. Nakonec přidáme nasekané bylinky (2-3 hrsti), opět vše promícháme
    4. Do připravené marinády vložíme filet z lososa tak, aby byl úplně ponořený, nejlépe kůží nahoru, zatížíme ho (například druhou částí zapékací misky) a dáme do lednice na 3 dny marinovat
    5. Lososa zbavíme bylinek a naporcujeme ho na jemné plátky.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím