Rybářský rozcestník

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

1 náročnost
15 minut
+ 3 dny marinování  
Marinovaný losos II.
  • 350-400 g lososa (filet)
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva ze tří citrónů
  • petrželka
  • pažitka
  • kopr
  • Příprava

    1. Dno skleněné nebo keramické nádoby s rovným dnem (například zapékací skleněné misky) rovnoměrně zasypeme solí a cukrem
    2. Přilijeme šťávu z citrónů a pomerančů, promícháme
    3. Nakonec přidáme nasekané bylinky (2-3 hrsti), opět vše promícháme
    4. Do připravené marinády vložíme filet z lososa tak, aby byl úplně ponořený, nejlépe kůží nahoru, zatížíme ho (například druhou částí zapékací misky) a dáme do lednice na 3 dny marinovat
    5. Lososa zbavíme bylinek a naporcujeme ho na jemné plátky.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím