Rybářský rozcestník

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

1 náročnost
15 minut
+ 3 dny marinování  
Marinovaný losos II.
  • 350-400 g lososa (filet)
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva ze tří citrónů
  • petrželka
  • pažitka
  • kopr
  • Příprava

    1. Dno skleněné nebo keramické nádoby s rovným dnem (například zapékací skleněné misky) rovnoměrně zasypeme solí a cukrem
    2. Přilijeme šťávu z citrónů a pomerančů, promícháme
    3. Nakonec přidáme nasekané bylinky (2-3 hrsti), opět vše promícháme
    4. Do připravené marinády vložíme filet z lososa tak, aby byl úplně ponořený, nejlépe kůží nahoru, zatížíme ho (například druhou částí zapékací misky) a dáme do lednice na 3 dny marinovat
    5. Lososa zbavíme bylinek a naporcujeme ho na jemné plátky.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?