Rybářský rozcestník

Sázavský kapr

Prolisovaným česnekem a olejem potřené porce kapra, okořeněné, grilované na roštu, podávané přelité pikantní omáčkou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g kapra
  • 50 g oleje
  • 2-3 ks velké stroužky česneku
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 150 g pikantního zeleninového salátu
  • 20 g másla
  • 2 ks cibule
  • worcesterská omáčka
  • hladká mouka
  • rybí vývar
  • kečup
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra potřeme prolisovaným česnekem, osolíme je a okořeníme pepřem, kmínem
    2. Rybí maso potřené olejem grilujeme, během grilování potíráme olejem
    3. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v malém kastrůlku na oleji, přidáme zeleninový salát i s nálevem, podusíme a ochutíme worcesterskou omáčkou a kečupem
    4. Směs zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme
    5. Omáčku nakonec osolíme, ochutíme kouskem másla a dále již nevaříme
    6. Porce ryby dáme na talíře a podáváme přelité připravenou pikantní omáčkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!